Nowoczesna architektura : Daphne Instalacja na Santorini Biennale 2012/24 ° Studio

Dzięki uprzejmości studia 24 ° Zaprojektowany przez 24 ° Studio na Biennale Santorini 2012, Daphne jest w całości wykonana z samonośnych paneli papierowych, aby stworzyć obudowę, która interweniuje odwiedzających.
postrzeganie istniejących warunków.
Ich instalacja, która jest wyświetlana do 30 września, osiąga to postrzeganie jako kontener złożonej pamięci, ponieważ panele papierowe się starzeją i dostosowują do stanu lokalnego.
Znajduje się w tunelowych schodach i łączy się z pojęciem ukrywania i odkrywania starożytnych wewnętrznych powierzchni tunelu prowadzącego na szczyt Pyrgos.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Przeszłość.
Historia, czas, pamięć i nostalgia: dzięki uprzejmości studia 24 ° Wioska jest naczyniem pamięci, a dotarcie do najwyższego szczytu w Pyrgos z głównego placu wsi jest zatem wycieczką do jej przeszłości, gdzie każda powierzchnia zawiera historię .
Podczas wycieczki do Kasteli, goście będą musieli spotkać schody tunelowe, które prowadzą do miejsca docelowego.
Historia tunelu może być nieznana dla zwiedzających, a przestrzeń tunelu może początkowo wydawać się nieistotna dla przechodniów.
Daphne robi przyziemną chwilę procesji przez tę zamkniętą przestrzeń w wysoko naładowaną przestrzeń, która będzie celebrować współistnienie przeszłości, teraźniejszości i przyszłości.
Ślad Daphne pojawi się przy wejściu do tunelu.
Zaczynając od kilku paneli u podnóża schodów, zwiększy się ich liczba i obuduje wewnętrzną powierzchnię tunelu, zachowując jedynie klucz do owijania przestrzeni i zestawiania przeszłości.
z.
prezentem.
interwencja.
Oświetlenie wewnętrzne zaakcentuje przestrzeń od zmierzchu do świtu, co może podkreślać fakt, że istniejąca materialność może współistnieć z nową materialnością, sugerując niesamowitą, a jednocześnie hipnotyzującą możliwość.
Dzięki uprzejmości studia 24 ° Dalszy wpływ warunków środowiskowych również będzie odgrywał ważną rolę w tej instalacji.
Warunki wietrzności i wilgotności, jak również interakcje przechodniów podczas wytrzymałości biennale w Santorini, będą miały wpływ na starzenie się materiału.
Ten nieunikniony, a zarazem nieprzewidywalny czynnik instalacji i tego procesu zilustruje, w jaki sposób transformacja tekstury i jakości koloru może przynieść fenomenalne warunki czasu i przestrzeni.
Te ukryte efekty materiału wyrażającego ten efemeryczny stan staną się kluczowym czynnikiem, w którym.
Przeszłość .,.
Teraźniejszość.
i.
Przyszłość.
wszystko będzie zawarte.
Dzięki uprzejmości 24 ° Studio Architekci: 24 ° Studio Lokalizacja: Pyrgos, Santorini, Grecja Team: Fumio Hirakawa + Marina Topunova Klient: Santorini Biennale of Arts Komitet organizacyjny Typ: Materiały instalacyjne: Papier akwarelowy Źródło światła: String LED Powierzchnia: 25 m2 / 82 Data zakończenia: lipiec 2012
[więcej w: styropian ekstrudowany, zagospodarowanie wody deszczowej, blacha ruukki ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: blacha ruukki styropian ekstrudowany zagospodarowanie wody deszczowej